PROTECTIA MEDIULUI
     
Dezvoltare durabila
 

Tehnologia de schimb izotopic implica utilizarea unei mari cantitati de H2S, gaz periculos, coroziv si foarte toxic.
Deoarece obiectiile cele mai importante pentru ROMAG PROD sunt "Securitatea si protectia personalului" si Protectia si supravegherea mediului", in cadrul Sucursalei ROMAG PROD, s-au facut eforturi insemnate pentru functionarea in conditii de siguranta si protectia personalului muncitor, a populatiei invecinate si a mediului inconjurator.
Pentru supravegherea calitatii mediului, uzina a fost echipata cu un sistem computerizat, fabricat de ICARE Franta in colaborare cu AEIC Craiova Romania, sistem care monitorizeaza orice scapare de gaz toxic, 24 ore pe zi.
Sistemul informatizat de supraveghere este constituit dintr-o retea de senzori de detectie H2S si propan, analizoare de H2S in apa si statii meteorologice automate.
Activitatea de protectie si supraveghere a mediului la ROMAG PROD este parte integranta a procesului de productie fiind monitorizata si dezvoltata an de an.
Prin implementarea sistemelor de management de mediu si calitate in conformitate cu cerintele standardelor ISO 14001 si ISO 9001, ROMAG PROD este preocupata din ce in ce mai mult sa atinga si sa demonstreze o performanta ridicata de mediu si calitate, controland impactul propriilor activitati, produse sau servicii asupra mediului si calitatii proceselor.
Politica de mediu declarata la ROMAG PROD, are in vedere imbunatatirea continua a performantei de mediu, odata cu asigurarea dezvoltarii durabile si prevenire a poluarii.
Prin sistemul de management de mediu adoptat se urmareste si o schimbare de atitudine a personalului in ceea ce priveste protectia mediului, prin realizarea unei culturi si mentalitati proactive. Astfel, de la o obligatie de serviciu de a proteja mediul inconjurator, se doreste sa se ajunga la o atitudine voluntara a personalului, la formarea dorintei acestuia de a mentine mediul inconjurator nealterat de activitatea de productie.
In acest mod va fi posibila o imbunatatire a performantei de mediu, prin gasirea de solutii simple si la indemana, de a reduce sau de a elimina chiar unele riscuri de poluare a mediului.
Experienta acumulata in exploatarea instatiilor a condus treptat la transformarea tehnologiei de fabricare a apei grele intr-o tehnologie curata.
Cresterea competentei personalului alaturi de modernizarile permise de tehnologie au condus la cresterea gradului de control a calitatii proceselor de fabricatie si la reducerea evidenta a impactului activitatilor ROMAG PROD asupra mediului inconjurator.
Asigurarea transparentei in relatiile cu autoritatile si cu publicul interesat a avut ca rezultat o imbunatatire evidenta a imaginii ROMAG PROD deoarece a permis cunoasterea si evaluarea corecta a impactului real asupra mediului, eliminand exagerarile de orice fel.

Autorizatie Integrata de Mediu

Transparenta in relatiile cu terti dovedeste preocuparea si atentia deosebita a ROMAG PROD de a proteja cu adevarat mediul inconjurator

... sus

Copyright ©2000- 2005 Romag Prod